Mietin työelämäjaksolle monia eri työpaikkoja. Mikä olisi minulle sopiva ja mistä oppisin ja saisin uusia näkökulmia valokuvaukseen ja ylipäätään media-alaan. Kalevan kuvatoimitus kuulosti hyvältä.

Kuljin aluksi kuvaajien mukana keikoilla ja kuvasin taka-alalla. Jännitti kuvata, sillä en osannut arvioida omaa osaamistani ja mitä mieltä muut siitä olivat. Olin tottunut kuvauksiin, missä varta vasten lähdetään kuvaamaan ja asetellaan ja kokeillaan ja käytetään aikaa siihen. Kalevalla opin näppäryyttä, nopealiikkeisyyttä. Hämmästelin, kuinka nopeita kuvaajat olivat.  Pääsin nopeasti mukaan kuvatoimitukseen ja keikkamaailmaan. Ja pian alkoikin käymään yksin keikoilla. Tässä artikkelissa on kuitenkin ”pääosassa” aikaväli 1.2.2021-5.3.2021.

Mitä lehtikuvaus on ?

Lehtikuvaus on nopeaa, yllättävää ja mielenkiintoista. Keikalle mennessä ei tiedä mitä kuvauspaikalla on tulossa vastaan. Mikä valo tilassa on ja minkälaisia mahdollisuuksia tila antaa. Nopeasti pitää miettiä missä kuvataan ja miten. Ottaen myös huomioon itse jutun ja mitä toiveita kuvalle on. Myös kuvan pitää kertoa.  Koi onnistumisia kuvankerronassa mutta myös epäonnistumisen tunteita. Kun tuntui että ei onnistunut tai että ei saanut sitä mitä halusin niin aina siitä oppii uutta ja avasi uusia ovia ja mahdollisuuksia tehdä asioita toisin.

 

 

Mistä taidoista on hyötyä?

Kameran tunteminen on todella hyväksi. Olin kuvannut saman merkkisellä kameralla jo useita vuosia joten kamera mikä minulle annettiin käteen oli hyvin samantapainen. Kameraa on hyvä tuntea. Sormien paikat, miten saa nopeasti vaihdettua aukkoa, isoa, valotusaikaa. Tietää mitä tekee, eikä ylimääräiseen säätämiseen mene aikaa. 

Sosiaalisista taidoista on myös hyötyä. Halusin ja haluan että kuvattavalla on helppo olla kuvaamassa kanssani ja että tilanne on rento. Kuvattavan kanssa juttelu rentouttaa kuvattavaa ja se on yksi tärkeä tekijä hyvään kuvaan.

Olemalla oma itsensä, ottamalla haasteita vastaan ja kysymällä neuvoa rohkeasti pärjää hyvin!

Kuvakaappaus Kaleva verkkolehdestä.
Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan jutun verkkolehdestä.

Mitä opin?

Opin ihan äärettömästi asioita. Kuten jo aijemmin viittasin niin opin näppäryyttä ja nopealiikkeisyyttä. Opin vuorovaikutustaitoja lisää, etenkin tuntemattomien kanssa ja niistä on ehdottomasti hyötyä minulle aina. Opin teknisesti kamerasta lisää, ja kysymällä asioista mitä mietitytti niin sai kyllä hyvät vastaukset. Sain vastuuta ja rohkeutta kohdata joitain asioita mitä en olisi muuten päätynyt tekemään.

Alempana hieman vielä työnäytteitä töistäni. Tämä talvi on ollut kaunis ja koronan vuoksi kuvaukset on pääosin tehty ulkona, joten päästy vielä enemmän hyödyntämään kauniita pakkasilmoja. 

Klikkaamalla kuvia, pääset verkkolehteen lukemaan jutun. 

 

Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan jutun verkkolehdestä
Klikkaamalla kuvaa pääset katsomaan videon.
Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan jutun verkkolehdestä.